Тим, хто не лишає Церкву в складний час, Господь Сам посилає Утішителя — Керуючий Івано-Франківською єпархією

Єписоп Тихон назвав вірян с. Старий Гвіздець справжніми учнями Христовими.

17 травня 2018 року, у день свята Вознесіння Господнього, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон з архіпастирським візитом відвідав православну громаду на честь Успіння Пресвятої Богородиці с. Старий Гвіздець Коломийського району. Владика звершив Божественну літургію у домовому храмі, в якому, після насильницького захоплення «Київським патріархатом» церкви Української Православної Церкви, моляться віряни. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

За Літургією з Преосвященнішим владикою молилися настоятель храму протоієрей Миколай Кушнір, а також духовенство єпархії та парафіяни храму. Під час богослужіння була піднесена молитва про мир в державі.

Під час своєї проповіді єпископ Тихон нагадав слова зі святого Євангелія, які Господь сказав учням: “Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його” (Ін. 16, 7). Звернувшись до присутніх на богослужіння прикарпатців, керуючий єпархією підкреслив, що вони, ті, хто не залишає Церкву в досить складний час, являються тими самими учнями Христовими, яким Він без кінця посилає Утішителя  – Духа Святого.

На завершення  владика Тихон подякував настоятелю та парафіянам, відзначивши їх грамотами за труди на благо Святої Православної Церкви, а також підніс в дар ікону Пресвятої Богородиці.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1511