Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Козельщинському монастирі (оновлено, фото)

22 травня 2018 року, в день свята перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Козельщинському жіночому монастирі на честь Різдва Пресвятої Богородиці, який знаходиться у Полтавській області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, митрополит Полтавський і Миргородський Филип, архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій, архієпископ Кам’янський і Царичанський Володимир, архієпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Новосанжарський Веніамін, гості у священному сані та духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до вірних зі словом проповіді.

Після Божественної літургії відбувся хресний хід на чолі з Предстоятелем.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Владика привітав паству з днем пам’яті святителя Миколая Чудотворця, а також з 10-літтям віднайдення мощей преподобномучениці Олімпіади Козельщинської.

З особливим вітанням Архіпастир звернувся до архієпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая, який святкує сьогодні день тезоіменитства. Владика Миколай подякував Предстоятелю за привітання й архіпастирський візит та подарував ікони Козельщинської Божої Матері й преподобномучениці Олімпіади. Після цього Його Блаженство усіх вірних окропив святою водою.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4613

1 коментар

Залишити відповідь