Предстоятель — про сучасне чудо святителя Миколая, яке сталося на Полтавщині

Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді на Полтавщині розповів про те, за яких обставинах допомагає святитель Миколай, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Святитель Миколай — заступник тих людей, які опинилися у важких життєвих обставинах. Він допомагає усім людям, не залежно від їхнього віросповідання», — зазначив Предстоятель.

За словами Архіпастиря, святий чудотворець «не залишає жодну молитву не почутою, але до нього треба звертатися зі смиренням, з теплотою сердечною».

Блаженніший владика розповів про те, як святитель Миколай врятував від смерті одного капітана підводного човна.

Святитель Миколай Чудотворець

«Це було недавно, чоловік, про якого я хочу розказати, помер декілька років тому. Він був капітаном підводного човна і був абсолютним атеїстом, — розпочав свою розповідь він. — Сталося так, що човен впав на дно приблизно на глибину сто метрів і не міг піднятися. Капітан, намагався врятувати екіпаж. Кисневі балони розподілили по одному на двох, оскільки на всіх моряків їх не вистачало. З цієї глибини необхідно підніматися чотири години: піднімаєшся трохи — чекаєш, потім ще трохи — знову чекаєш. І так чотири години. І ось він почав відправляти матросів — по два. Насамкінець залишився він і ще один матрос. Вони взяли цей кисневий балон і почали підніматися. Але щось з тим матросом сталося і він почав рватися наверх. Капітан його тримає, а той виривається наверх, спішить. Той боровся з ним, боровся, і через якийсь час обезсилів. І вже коли загубив усю силу, то звернувся до Бога з такою молитвою: “Боже, якщо Ти є, допоможи!”. І йому з’явився дивний старець у глибині моря. Побачивши цей образ, капітан знепритомнів. Він прийшов в себе, коли вже плавав на поверхні моря, а разом з ним було тіло того моряка, який був поруч з ним. Тіло його мало жалюгідний вигляд: очі повилазили з орбіт, все потріскало. Капітана  підібрали, він вилікувався — і забув про цей випадок».

Після чого Предстоятель зазначив, що подія чудового спасіння капітана мала своє продовження саме на Полтавщині.

Мгарський Спасо-Преображенський монастир

«Пройшов час, капітан жив як і раніше. Одного разу він проїжджав повз Мгарський монастир. І тут виходить той самий старець, який з’явився йому під водою, і каже: “Зайди сюди, в монастир». Моряк, побачивши свого спасителя, зробив, як він сказав. Прийшов, а там стоїть велика ікона святителя Миколая. Він звернувся до людей: “Мене покликав цей чоловік. Я бачу тут його фотографія, а його немає”. Вони йому розповіли, що це за фотографія, що це ікона святителя Миколая. Після цього випадку він став глибоко віруючою людиною і жити вже по-християнськи. Йому це давалося з великим трудом, але він себе змушував виконувати Христові заповіді, жити по-Божому. І так в такому доброму подвизі завершив своє земне життя».

«Християнам він допомагає для того, щоб ми ще більше утвердилися у вірі, а не християнам допомагає з надією, що колись його допомога принесе добрий і спасительний плід для них і вони стануть християнами», — наголосив Митрополит Онуфрій.

Також Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, про що молиться святителю Миколаю сьогодні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1673

Залишити відповідь