До престольного свята на сайті Іонинського монастиря опубліковано унікальні архівні відео про преподобного Іону Київського (відео)

Рішенням Священного Синоду УПЦ 25 травня 2018 року встановлено загальноцерковне святкування дня обрітення мощей преподобного Іони Київського.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує унікальні архівні відео про перенесення святих мощей преподобного Іони Київського, які до свята Святої Трійці були опубліковані на сайті Свято-Троїцького Іонинського монастиря.

Нові архівні відеозаписи додані на YouTube-канал обителі.

Остання в історії панахида по преподобному Іоні.

Після Божественної літургії в день прославлення преподобного в лику святих перед ракою з його чесними мощами духовенство відслужило останню панахиду по схиархімандриту Петру — засновнику обителі, вже зарахованому до лику святих як преподобний Іона Київський.

Після панахиди відбулося урочисте перенесення мощей прп. Іони в склеп Троїцького собору.

Зверніть увагу, як важко священики несуть важку раку, виготовлену з товстих дубових дощок. Під час зйомок хресного ходу помітна відсутність братського корпусу, який пізніше був побудований поруч з храмом.

Відразу після перенесення був відслужений перший в історії молебень преподобному і відбулося поклоніння його чесним мощам.

25 травня 2018 року, напередодні престольного свята Свято-Троїцього Іонинського монастиря, рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви встановлено загальноцерковне святкування дня обрітення мощей преподобного Іони Київського в Неділю після Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього (Журнал 10).

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1247

Залишити відповідь