В УПЦ вийшов другий номер журналу для священиків «Пастир і паства»

До свята Святої П’ятидесятниці вийшов другий номер журналу для священиків «Пастир і паства». Головна тема номера: народження Церкви через сходження Святого Духа на апостолів і дію Духа через священиків в сучасному світі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Журнал «Пастир і паства» виходить з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і є офіційним друкованим виданням Української Православної Церкви адресованим духовенству.

У передмові до другого номеру журналу Митрополит Онуфрій нагадав про те, що «Кожен священик переживає свою особисту П’ятидесятницю. Під час священицького рукоположення кожному з нас був поданий дар Святого Духа. Священикові потрібно невпинно нагадувати собі про ті Дарі, який він отримав під час хіротонії. Адже важливо не тільки отримати Його, але і, утримавши, примножити».

Відкриває другий номер журналу інтерв’ю Блаженнішого Митрополита Онуфрія: «Багато бо може молитва праведника…», у якому Предстоятель розкриває хвилюючі пастирів питання: якою має бути молитва священика, яку літературу бажано читати, як не перетвориться в холодного требовиконавця і уникнути «пастирського вигорання», чи можна пастирю займатися громадською діяльністю та інші.

Стаття митрополита Бориспільського та Броварського Антонія (Паканича) присвячена проблемі правильного розуміння єдності віруючих людей, що є особливо актуальним питанням у сучасних умовах тиску на Церкву з боку держави.

 «12 порад священика» отця Іоанна Крестьянкіна допоможуть пастирю в його діяльності. Також ця тема розкривається в статтях протоієрея Ігоря Рябко: «Посадова інструкція для священнослужителя» і протоієрея Олега Точинського: «Класичне пастирство у сучасному середовищі, або як священику не стати частиною мейнстріму».

У статті «Огласительні бесіди перед хрещенням» піднімається важлива проблема: що повинен зробити священик, щоб це таїнство стало для людини вратами у Царство Небесне, а не перетворилося в красивий обряд або якесь магічне дійство.

Глава НВО «Громадський Правозахист» Олег Денисов в інтерв’ю журналу «Пастир і паства» розповідає про практику захисту прав віруючих в Україні і за кордоном і дає корисні поради, якими способами можна відстояти свої релігійні права в разі їх порушення.

Ініціатива світської влади про створення «Єдиної Помісної Церкви» в Україні сколихнула українське суспільство і вже внесла напруження і сум’яття серед віруючих. Чи принесе це користь Церкві? В інтерв’ю заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків протоієрея Миколи Данилевича розкриваються питання, пов’язані з ідеєю створення автокефалії в Україні.

У другому номері розглянуті також важливі питання іконографії, проповідництва, літургійного життя.

Завершує другий номер журналу «Пастир і паства» літературна сторінка уривки з твору митрополита Веніаміна (Федченкова) «Записки архієрея. Думки під дзвіницею».

Наступний номер журналу, «Як схоче Господь та будемо живі» (Як. 4, 15) вийде напередодні 1030-річчя Хрещення Русі.

Редакція запрошує пастирів і архіпастирів взяти участь у формуванні тематики наступних номерів журналу. Передати інформацію і питання для Предстоятеля УПЦ можна по телефону, електронній пошті, а також у соцмережах. У мережі Теlergram створена група «Пастир & паства» в з якої можна дізнатися найактуальнішу інформацію.

Просмотров: 862

Залишити відповідь