У день П’ятидесятниці Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

27 травня 2018 року, в день свята П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію та велику вечірню в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, гості у священному сані та духовенство обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика нагадав вірним суть догмату про Святу Трійцю і розповів про свідчення Троїчністі Божества у Старому та Новому Завіті, у створеному світі та самій людині. Особливо Архіпастир наголосив на необхідності спонукати себе до добра: “Нехай Господь допомагає нам, щоб ми читали Священне Писання, щоб ми робили добрі справи – навіть тоді, коли ми не хочемо цього робити. Ми повинні до добра себе змушувати. Тоді ми будемо світлими, будуть наші думки добрими, буде благословення Боже на всіх нас і ми будемо синами Божими”.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію над дияконом Миколаєм Строїчем, кліриком столичного храму на честь преподобного Симеона Стовпника.

Після Молитви Господньої єпископ Баришівський Віктор зачитав Звернення Священного Синоду Української Православної Церкви до єпископату, духовенства, чернецтва та мирян з приводу ініціатив щодо «надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні».

Після Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив велику вечірню, за якою були прочитані особливі молитви святителя Василія Великого.

Після одпусту Архіпастир привітав вірних зі святом П’ятидесятниці та благословив усіх.

Завтра Предстоятель звершить Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі столиці на Троєщині.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Владика очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3249

Залишити відповідь