Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію в Троїцькому соборі на Троєщині (+фото, відео)

28 травня 2018 року, в день Святого Духа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі м. Києва, що на Троєщині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили вікарії Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, духовенство храму та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

У 51-й день після Пасхи – понеділок після П’ятидесятниці – звершується свято на честь Святого Духа. Церква встановила це свято, щоб віддати честь Третій Іпостасі Святої Трійці – Пресвятому і Животворящому Духу, а також щоб підкреслити православне вчення про Божественність, одноприродність і рівночесність Святого Духа Отцю і Сину, що заперечували різноманітні єретики.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії: ієрейську – над дияконом Микитою Козловим, співробітником Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, та дияконську – над Микитою Чекманом, кліриком Першого Дарницького благочиння.

Наприкінці богослужіння Предстоятель привітав вірних зі святом та благословив усіх.

Нагадаємо, у день П’ятидесятниці Архіпастир очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3491

Залишити відповідь