Привітання Предстоятеля організаторам та учасникам ІІІ благодійного фестивалю «Божі діти»

Ваші Високопреосвященства і Преосвященства!

Всечесні отці, шановні брати і сестри! Любі діти!

Від щирого серця вітаю вас із відкриттям третього Благодійного Фестивалю «Божі діти», приуроченого до Міжнародного дня захисту дітей!

Прекрасними рисами нашого українського народу є доброта і чуйність, милосердя та співчуття до усіх, хто цього потребує. Ці якості завжди об’єднували людей у прагненні допомогти ближнім, а особливо дітям.

Протягом трьох років поспіль Благодійний Фонд «Святих благовірних князів Бориса та Гліба» проводить велику і дуже важливу роботу — об’єднує в столиці нашої Батьківщини тисячі юнаків та дівчат, які приїхали з різних регіонів України для участі у Фестивалі «Божі діти». Тут їх чекає свято дитинства і добра, зустрічі з цікавими людьми, щасливі посмішки та незабутні емоції. Особливо важливою є доброчинна діяльність Фонду, спрямована на підтримку дітей та усіх, хто потрапив у важку життєву ситуацію і потребує допомоги й опіки.

Проведення цього заходу стало можливим завдяки зусиллям братії Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, зокрема особистій підтримці намісника обителі Преосвященного митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, кураторів Фонду та багатьох людей доброї волі.

Усі ми родом з дитинства. Діти — це дар Божий нам, дорослим. Господь наш Іісус Христос ставив у приклад Своїм учням дітей, тому що вони чисті у своїх думках та почуттях. Саме до цього прагнуть усі християни — бути чистими від гріха та зла, любити Бога щирим серцем і бути люблячими Божими дітьми.

Дорогі діти! Ви — майбутнє нашої Церкви, нашої Держави! Ми впевнені, що Господь не залишить нікого, хто любить Його, без Своєї милості та ласки. Ми віримо, що ви станете достойними християнами та гідними громадянами України. Ми бажаємо, щоб ви були здоровими та радісними, а ваші благі мрії і добрі сподівання здійснювались. Не полишайте Бога — і Він завжди буде з вами!

У цей святковий день хочу ще раз привітати усіх присутніх із відкриттям Фестивалю та побажати Божої допомоги і міцного здоров’я. Нехай Господь воздасть сторицею усім, хто відгукнувся на заклик про допомогу дітям.

Прикликаю на вас Боже благословення.

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

5 червня 2018 р.

м. Київ

Просмотров: 466

Залишити відповідь