В УПЦ запропонували святкувати день військового медика

Розглянути можливість встановити святковий день на честь військових медиків, які самовіддано служать своїй Батьківщині у справі порятунку життя Її захисників.

З такою пропозицією у відкритому листі до президента та народних депутатів України звернувся митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії. 

У листі відзначається подвиг милосердя, мужності і самовідданості, який супроводжує служіння медиків ближнім і Батьківщині в умовах війни.

Датою святкування дня медика може стати 11 червня — день пам’яті святителя Луки Кримського (В.Ф. Войно-Ясенецького), вченого зі світовим ім’ям, професора хірургії і топографічної анатомії, оскільки завдяки його основоположним працям з регіонарної анестезії та гнійної хірургії було врятовано життя багатьом тисячам солдатів за часів двох Світових воєн.

“Наші сучасники — військові медики, щодня повторюючи подвиг святителя Луки, продовжують рятувати життя в наш час”, – йдеться у листі.

 

Просмотров: 1452

Залишити відповідь