Предстоятель очолив урочистості у день випуску в Київських духовних школах (+відео)

15 червня 2018 року у Київській духовній академії відбувся урочистий акт із нагоди чергового випуску. Захід, що проходив в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святкування розпочалось Божественною літургією, яку очолив Предстоятель. Під час малого входу Блаженніший Владика удостоїв викладачів та випускників духовних шкіл у священному сані богослужбових нагород. Професора Київської духовної академії і семінарії протоієрея Володимира Савельєва Його Блаженство нагородив другим хрестом із прикрасою, проректора з навчально-методичної роботи ієромонаха Філарета (Волошина)  — хрестом із прикрасою.

Після Літургії було звершено подячний молебень із нагоди закінчення навчання.

Разом із Предстоятелем УПЦ Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм та ректором Київської духовної академії єпископом Білогородським Сильвестром, в урочистостях взяли участь намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Боярський Феодосій, єпископ Баришівський Віктор, викладачі, студенти та гості Київських духовних шкіл.

Перший випуск після відродження Київської духовної семінарії відбувся у 1992. У тому ж році була відновлена Київська духовна академія. Цьогоріч відбувся перший випуск аспірантури Київської духовної академії: звання кандидата богослов’я отримали 6 аспірантів. За 2017-2018 навчальний рік Київська духовна академія також підготувала для служіння Церкві 31 магістра. Дипломи бакалаврів богослов’я отримали 44 юнаки на стаціонарі. Напередодні відбулось вручення дипломів 136 випускникам заочного сектору. Сьогодні в стінах Київської духовної академії на ниві підготовки майбутніх церковних пастирів несуть свій послух понад 60 членів професорсько-викладацької корпорації.

Після завершення богослужіння ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр виголосив вітання випускникам та запросив до слова Предстоятеля.

Блаженніший Владика звернувся до присутніх зі словом настанови. Архіпастир закликав випускників втілювати у життя отримані за роки навчання знання та постійно вдосконалюватись. «Будучи священиками, ви повинні любити Бога і любити свою паству», - наголосив Предстоятель.

За традицією, від імені випускників аспірантури, магістрів та бакалаврів із вітанням та подякою виступили ієромонах Силуан (Пасенко), Клюйко Володимир та Олівінський Руслан.

Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив випускникам дипломи про здобуття духовної освіти та пам’ятні подарунки.

По завершенні урочистого акту відбулась святкова трапеза.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2313

Залишити відповідь