На Одещині відбувся багатотисячний Хресний хід за мир в Україні та єдність Церкви (+відео)

15 червня 2018 року, в день пам’яті святого великомученика Іоанна Сочавського, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звершив святкову Божественну літургію в храмі на честь великомученика Іоанна Сочавського в м. Білгород-Дністровськ та очолив багатотисячний Хресний хід. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

За святковим богослужінням зокрема підносилися молитви про мир в Україні, про церковну єдність і подолання ворожнечі і ненависті.

За традицією, після закінчення Літургії був звершений Хресний хід від храму до джерела на честь святого великомученика. Протягом усіх 3,5 кілометрів тисячі віруючих на чолі зі своїм архіпастирем підносили молитви до Господа з проханням «дарувати багатостраждальній Україні мир і стабільність».

На самому джерелі владика очолив святковий молебень, під час якого тисячі людей знову молилися про мир. Також — привітав усіх зі святом на честь великомученика Іоанна Сочавського та нагадав про його мученицький подвиг, що є стимулом до об’єднання у боротьбі з гріхами.

«Кожен Хресний хід — це милість Божа для нас, і сьогодні ми просили в молитві збереження нашої Церкви, на яку повстають сили пекла. Христос з нами і ми з Ним. Наші звернення не залишаються непочутими. Господь завжди допомагає в різних випробуваннях, і ми віримо, що молитви Божої Матері і святих роблять нас стійкими і міцними у вірі, бо Бог з тими, хто з Ним. Церква продовжує свідчити про істину Христову, просвіщаючи кожне покоління зберігати і сповідувати апостольську віру, віру православну», — відзначив митрополит Агафангел.

Потім для всіх учасників Хресного ходу була підготовлена святкова трапеза.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 702

Залишити відповідь