Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як розпізнавати голос совісті (+відео)

Щастя — не в багатстві, а у житті з Богом.

Про це сказав Предстоятель у своїй проповіді під час урочистостей із нагоди 25-річчя відродження чоловічого монастиря «Свято-Покровська Голосіївська пустинь», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Якщо людина поставить на перше місце мамону, а Бога  — на друге місце, то вона може бути дуже багатою, але не щасливою. Тому що щастя не в багатстві, а в житті людини з Богом, в тому, наскільки людина примирилася з Богом», — підкреслив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Предстоятель зауважив, як саме людина може дізнатися, чи примирилась вона з Богом. За його словами, у цьому допомагає совість, а совість — то голос Божий у душі людини, що вказує на гріховність вчинків.

«Якщо людина має чисту совість, то її душевне око здорове і бачить, для чого вона створена Богом, тому й правильно будує своє земне життя. Якщо ж у людини совість забруднена, то вона стає духовно сліпою і не з Богом. Очищення совісті… робиться за допомогою читання Священного Писання і покаяння», — підкреслив Архіпастир.

Лише людина з очищеною совістю розуміє, за словами Предстоятеля, що земне життя — це лише короткий відрізок часу, за який ми повинні показати свою любов до Бога і до ближнього.

«Якщо ми зараз життя проведемо в злобі, у ненависті, у гріхах, то продовження цього життя буде дуже сумними. Якщо ми проведемо цей відрізок часу у боротьбі зі своїми немочами, недоліками,.. будемо любити ближнього і молитися за тих, хто нас проклинає, — тоді будемо спроможні розуміти Істину Божу. …І це робить людину щасливою на землі», — підсумував Блаженніший Владика.

Предстоятель також навів приклади преподобних отців-самітників та матінки Аліпії Голосіївської, які саме за таким прикладом жили на землі, але стали щасливішими за всіх, бо знайшли Бога.

Насамкінець проповіді Предстоятель привітав усіх зі святом та побажав: «Нехай Господь допомагає нам жити так, щоб ми шукали перш за все Правди Божої, Царства Божого, і все інше нам додасться».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1513

Залишити відповідь