Потрібно суворо дотримуватися церковних канонів — Болгарська Православна Церква про автокефалію в Україні

БПЦ твердо стоїть на своїй позиції щодо «надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні». Такі результати зустрічі ієрархів Болгарської Церкви із заступником глави Адміністрації Президента України Ростиславом Павленком, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на офіційний сайт Болгарського Патріархату


Зокрема секретар Священного Синоду Болгарської Православної Церкви єпископ Мелнішський Герасим зазначив, що ситуація в Україні неодноразово обговорювалася на засіданнях Священного Синоду і неодноразово була висловлена позиція щодо релігійних проблем в Україні. «Однак потрібно суворо дотримуватися церковних канонів, яких століттями тримається Православна Церква», — додав владика.

Насамкінець офіційного прийому єпископ Герасим нагадав про важливість сили молитви до Бога.

Нагадаємо, що в травні цього року подібну позицію щодо автокефалії висловили також єпископи Польскої Православної Церкви та Православної Церкви Чеських земель та Словаччини. Собор Єпископів ППЦ підкреслив принципову необхідність дотримання канонічних норм життя Церкви і зауважив, що «статус автокефалії може бути визнаний тільки за одною Церквою, що існує у державі. В Україні є кілька схизматичних церковних груп, які передусім мають принести покаяння, щоб повернутися до канонічної Церкви. Лише тоді можна говорити про визнання автокефалії». А Блаженніший Митрополит Ростислав підкреслював, що «розкол, викликаний егоїзмом людини, можна зцілити лише через покаяння і повернення до Церкви».

Просмотров: 1078

Залишити відповідь