Голова Представництва УПЦ при міжнародних європейських організаціях взяв участь у засіданні Міжпарламентської Асамблеї Православ`я в Афінах (+відео)

25 червня 2018 року розпочала свою роботу XXV Ювілейна Генеральна Асамблея Міжпарламентської Асамблеї Православ`я в Афінах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відкриття заходу відбулося в Музеї візантійського і християнського мистецтва за участю Президента Грецької Республіки Прокопіса Павлопулоса, Голови Парламенту Грецької Республіки Ніколаоса Вуціса, високих державних та громадських діячів. Після виступів перших осіб Греції до присутніх також звернулися з вітальними словами Предстоятель Еладської Православної Церкви Блаженніший Архієпископ Афінський і всієї Елади Ієронім, митрополит Гальський Емануїл (Константинопольський Патріархат), митрополит Волоколамський Іларіон (Московський Патріархат). На запрошення організаторів у відкритті Асамблеї взяв участь голова Представництва УПЦ при міжнародних європейських організаціях єпископ Баришівський Віктор.

26 червня у приміщенні Парламенту Грецької Республіки відбулося засідання Міжпарламентської Асамблеї Православ`я. Тема цьогорічного зібрання «Парламентська демократія і християнські цінності: 25 років Міжпарламентської Асамблеї Православ`я». Вітальні слова та доповіді звучали від представників парламентських делегацій Греції, Болгарії, Вірменії, Росії, Грузії, Кіпру, Литви, Латвії, Румунії, Сербії та інших країн.

У своєму виступі єпископ Віктор наголосив на важливості збереження і утвердження неперехідних християнських цінностей, що є незмінним фундаментом благополучного розвитку сучасного суспільства. Владика висловив стурбованість проведенням так званих «маршів рівності» на підтримку ЛГБТ-спільнот, що останнім часом пройшли в столицях європейських країн, у тому числі в Києві та Афінах. Подібні акції викликають занепокоєння православних віруючих християн, які активно виступають за збереження традиційних сімейних цінностей.

Оскільки питання стосовно ініціатив щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні сьогодні вже активно обговорюється на рівні Помісних Православних Церков та керівництв країн Європи, єпископ Віктор доніс до високого зібрання офіційну позицію УПЦ щодо згаданих ініціатив, проінформувавши про зміст звернення Священного Синоду УПЦ від 25 травня поточного року та заяви учасників Архієрейської наради, що відбулася 25 червня у Києво-Печерській Лаврі, яку скріпили своїми підписами всі присутні архієреї. «Українська Православна Церква не виступає категорично проти ідеї автокефалії, в чому сьогодні нас намагаються звинуватити опоненти. Позиція нашої Церкви співзвучна із загальною думкою Помісних Православних Церков про першочергове повернення в лоно визнаної всім Вселенським Православ`ям канонічної Церкви тих наших братів і сестер, які відкололися від Неї, що відкриє можливість для подальшого серйозного обговорення майбутнього канонічного статусу єдиної Православної Церкви в Україні» – зазначив представник УПЦ. У своєму слові Генеральний секретар МАП депутат парламенту Греції Андреас Михаілідіс підкреслив, що Міжпарламентська Асамблея Православ`я у своїй діяльності підтримує тільки канонічні релігійні організації, тому члени МАП стурбовані останніми подіями в церковному житті України та підтримують тільки Українську Православну Церкву, що буде відображено у підсумковій резолюції XXV Генеральної Асамблеї МАП.

Перед учасниками Міжпарламентської Асамблеї Православ`я також виступив депутат Верховної Ради України Новинський В.В.

Далі спілкування продовжилося в кулуарах з представниками національних парламентів та членами Європарламенту.

Робота XXV Ювілейної Генеральної Асамблеї Міжпарламентської Асамблеї Православ`я продовжиться до 30 червня.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 1328

Залишити відповідь