Хресний хід і велопробіг: в Українській Православній Церкві незвично вшанували пам’ять святих (фото)

1 липня пройшли урочисті заходи, присвячені дням пам’яті свт. Іоанна Шанхайського та свв. Петра і Февронії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби єпархій.


За інформацією прес-служби Святогірської Лаври, напередодні дня пам’яті святителя Іоанна (Максимовича), Шанхайського і Сан-Франциського, чудотворця митрополит Святогірський Арсеній очолив Хресний хід на честь святителя.

На місці родового маєтку Максимовичей Святогірською Лаврою влаштований скит на честь святого угодника Божого. До батьківщини святителя — із с.Микільське до с.Адамівка — і йшов Хресний хід. На цей момент у новій обителі завершені всі основні будівельні та оздоблювальні роботи, незабаром відбудеться відкриття Свято-Іоанівського скиту.

На підході до с. Адамівка Хресний хід з’єднався із зустрічним Хресним ходом від самого Свято-Іоанівського скиту. З молебним співом хід пройшов у храм в ім’я святителя Іоанна Шанхайського, де було здійснено святкове всенічне бдіння, яке очолив намісник Лаври митрополит Святогірський Арсеній.

У самий день пам’яті свт.Іоанна (Максимовича), 2 липня, митрополит Святогірський Арсеній очолив Богослужіння в лаврському скиту у с.Адамівка, де зібралося близько 2500 вірян.

В Одесі, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, відбувся велопробіг, приурочений до дня пам’яті святих благовірних Петра і Февронії, покровителів сім’ї, зазначає прес-служба єпархії.

Більше ста людей у складі двох колон проїхали вулицями міста, щоб засвідчити підтримку Церквою сімейного спортивного дозвілля.

Колони стартували від храму на честь ікони Божої Матері «Споручниця грішних» (с. Котовського) до храму на честь Спиридона Триміфунтського (на Таїрова). Об’єднавшись у центрі міста – біля Спасо-Преображенського собору – вони рушили на Ланжерон, де всіх учасників пробігу чекав пікнік на природі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 441

Залишити відповідь