40 і більше років разом: В УПЦ відзначають православний День сім’ї і вшановують щасливі родини

В єпархіях УПЦ проходять урочисті заходи, приурочені до дня пам’яті святих князя Петра і його дружини Февронії Муромських — покровителів родинного щастя, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайти єпархій.


1 липня в Мелітополі Запорізької області пройшло традиційне православне свято сім’ї, приурочене до дня пам’яті святих князя Петра і його дружини Февронії Муромських, що відзначатиметься 8 липня, інформує прес-служба єпархії.

Під час концерту не тільки лунали православні та патріотичні пісні, також були нагороджені сімейні пари, які прожили у любові і вірності — 45, 55 і 75 років разом.

«Сім’я – це мама і тато, бабуся і дідусь, прабабуся і прадідусь, багато онуків. Мені прикро, коли сьогодні кажуть: “Навіщо нам сім’я? Ми і так проживемо! Навіщо багато дітей? Тільки злидні плодити!” Адже колись сім’я з восьми осіб вважалася малодітною. Мій батько походив із сім’ї, де було 14 дітей, а він був 12‑м. І це було добре, адже сім’я могла підтримати людину в будь-яких труднощах. Раніше нерідко бувало, що після вечері всі разом співали пісні, таким чином люди відпочивали. Ось і ми вирішили провести фестиваль, де б сім’я могла заспівати пісню, яка для них дорога», — сказав протоієрей Ігор Зубко, настоятель храму св. Іоанна Кронштадського.

8 липня в Донецьку в парково-храмовому комплексі імені Ю. В. Філатова відбудуться святкові заходи, присвячені Дню сім’ї, любові і вірності, повідомляє пре-служба Донецької єпархії.

Недільний день почнеться з Божественної літургії у соборному храмі на честь святих благовірних князя Петра і княгині Февронії. Після спільної молитви пройдуть святкові виставки та акції. Свято продовжиться на літньому майданчику парку: ігрова програма «В гостях у Світлячка» порадує дітей.

15 липня в Запоріжжі відбудеться традиційний щорічний фестиваль «Пісня моєї родини», в якому візьмуть участь усі благочиння Запорізької єпархії. Мелітополь на ньому представить сім’я Антоненків, повідомляє прес-служба єпархії.

Планується, що під час фестивалю будуть проведені майстер-клас «Сімейні ігри», вікторина по казках, фотоательє, конкурс малюнка на асфальті, змагання мильних бульбашок, конкурс «Збери рюкзак в подорож» та інші. О 17:00 на центральній сцені відбудеться відкриття фестивалю.

Просмотров: 513

Залишити відповідь