Літні православні табори для дітей у єпархіях УПЦ: розклад, координати, програми (оновлюється)

Активний відпочинок для дітей організовують у ряді єпархій Української Православної Церкви.

16 червня розпочнеться заїзд в табори для дітей у віці від 7 до 15 років з православних родин у м. Карлівка та с. Яреськи на Полтавщині. Табори Полтавської єпархії «Орлятко» і «ПСЕЛ», що стали традиційними, пройдуть в екологічно чистих місцях.

Перша зміна в них триватиме по 30 червня, друга – з 4 липня по 18 липня, третя – з 22 липня по 5 серпня. Дітей чекає 4-разове харчування, життя згідно з церковним розкладом: загальні ранкова і вечірня молитви, перед трапезою і після трапези, дотримання постів (за бажанням дитини), читання житій святих під час трапези. А також: спортивні ігри та змагання, творчі конкурси та концерти, вікторини, духовні бесіди, інтерактивні ігри для розвитку соціально-психічних навичок, заняття в різноманітних гуртках, бібліотека, фонотека, перегляд та обговорення цікавих фільмів на духовну тематику.

У таборі, крім активного відпочинку на свіжому повітрі і купанні в річці, діти зможуть вивчати основи Православної віри, історію Церкви та національної культури, побувати на богослужінні, приступити до Таїнств Сповіді і Причастя (за бажанням). У таборі постійно будуть перебувати священик, професійні педагоги.

Записатися можна за тел.: (0532) 58-28-39 (Ірина Дмитрівна), (044) 280-48-59, написати на e-mail: [email protected].

Ще один табір на Полтавщині розпочав роботу 18 червня. З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, цей літній дитячий табір для дітей середнього шкільного віку (від 11 до 14 років) діє при Духовно-просвітницькому центрі Свято-Миколаївського собору р. Горишнии Плавні.

18 червня на Волині розпочав роботу літній православний дитячий табір «Стежина добрА», що зокрема, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, діє у Свято-Троїцькому жіночому монастирі поблизу села Старосілля Колківського благочиння.

Відпочинок проходить із 18 червня по 10 серпня і провадиться у вигляді 4-х змін. Кожна зміна триває 12 днів. Перша завершилась 29 червня і була особливою: вона повністю присвячена темі та традиціям українського козацтва.

У радянські часи тут, посеред соснового лісу, була розташована військова частина. У 2008 році, з благословення, блаженної пам’яті, митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, тут започаткували літній православний дитячий табір.

Наразі тут створені всі умови для комфортного відпочинку дітей – басейн, ігрові майданчики та футбольне поле. Також табірні корпуси забезпечені усіма сучасними побутовими умовами. Як розповів заступник керівника табору священик Павло Чамахуд, належний рівень та умови літнього оздоровлення у цьому закладі визнаний і відповідними державними структурами.

Контакти: 0673611502; [email protected].

21 червня стартував табір «Зустріч» в смт. Миколаївка на Одещині. Приймаються діти від 7 до 15 років. Триватиме він до 5 липня. Друга зміна – 25 липня – 8 серпня. Запис за телефоном: 098-651-16-95, 093-651-16-95 (отець Віталій Жаріков). Сторінка табору в Facebook.

25 червня розпочався заїзд в табір «Шанс» Хмельницької єпархії. Дитяче поселення розміститься на території Національного природного парку «Подільські Товтри» на річці Дністер. Перша зміна завершиться 7 липня, друга триватиме з 16 по 28 липня, третя – з 2 по 13 серпня. Запис за телефоном: 067-843-97-68 (орг. Відділ, Данило Андрійович).

26 червня відбувся заїзд першої зміни у таборі — церковно-приходська дача криворізького храму Різдва Пресвятої Богородиці. Цей табір, де щоліта оздоровлюються діти з Криворізької єпархії, вже 15 років, з благословення митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, діє на Чорноморському узбережжі в селі Хорли Херсонської області.

Тривалість однієї зміни – 2 тижні. За літній період передбачено 4 зміни по 25 чоловік. Життя дітей на приходській дачі проходить згідно з розпорядком денним та з Уставом літнього табору відпочинку, що був розроблений вихователями та затверджений духовником недільної школи – протоієреєм Анатолієм Риженко. Кожен день розпочинається та закінчується молитовним правилом. У святкові та недільні дні всі діти та дорослі відвідують храм святого великомученика Пантелеімона та причащаються Святих Христових Таїн. Весь вільний час діти грають у рухливі та настільні ігри, займаються малюванням та рукоділлям, у походах вивчають місцеві пам’ятки Хорлів та їх околиць, купаються в морі.

2 липня відбулося відкриття зміни табору «Дружба» при недільній школі «Знамення» в селі Велика Знам’янка в Запоріжжі.

«Закарпатський» дитячий табір — десятий Всеукраїнський дитячий духовно-просвітницький оздоровчий літній табір «Камо грядеши» – пройде в гірничо-лісовій місцевості на висоті 600-700 метрів над рівнем моря, неподалік від Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря. Дітей (від 7 до 13 років) чекають 4-разове харчування, вода зі свердловин глибиною понад 100 метрів, великий басейн з проточною водою, футбольні та волейбольні поля, тенісні корти, щоденні прогулянки по лісу, ранкові зарядки, духовно-просвітницькі заходи. Перший заїзд – 26 червня – 5 липня, другий – 13-22 липня. Контактні номери координаторів табору: 095-155-52-88 (протоієрей Василь Поп), 099-915-70-07 (протоієрей Василь Керецман), 095-579-51-35 (протоієрей Олександр Монич), 050-224-03- 66 (протоієрей Вадим Гайдіш).

16 липня стартує табір на Волині та ще один табір на Закарпатті. У Волинській єпархії на шість днів відкриє табір на озері Тростне біля с. Карасін. Контактний номер: 066-391-23-08 (о. Ілля (Вишневський)). У Мукачівській єпархії проведуть табір для дітей віком від 7 до 13 років в с. Тибава (Свалявський район). Дзвонити за телефоном: 050-224-03-66 (о. Вадим).

з 16 по 20 липня буде проходити вже традиційний літній табір «Віфлиєм» у c. Зазим’є Броварського райну на Київщині. Вік учасників з 12 до 17 років. Бажаючі взяти участь повинні подати заявки до 10 липня 2018р.

Адреса: с. Зазим’є, провулок Озерний 46. Комплекс «Таверна Рибалка».

За інформацією звертатись за телефонами: 050 994 63 80 – протоієрей Іоанн Омельчук; ‭097 985 44 48‬ – ієрей Максим Молоткoв.

За матеріалами foma.in.ua, spzh.news, сайтів Мукачівської  та Полтавської єпархій

Просмотров: 2824

Залишити відповідь