З нагоди 1030-річчя Хрещення Русі в Кривому Розі встановлять пам’ятник святому князю Володимиру

Клірики Криворізької єпархії Української Православної Церкви протоієрей Антоній Бондар та протоієрей Євген Кльосов взяли участь у засіданні оргкомітету з підготовки та встановлення пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт єпархії.

Як зазначається, зведення в Кривому Розі ще одного скульптурного образу святого князя Володимира приурочене до дня святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі.

Зокрема учасники засідання прослухали звіт про виконання підготовчих робіт та розглянули ескіз пам’ятника святому Хрестителю Київської Русі. Також обговорили плани з підготовки святкових заходів.

Наразі вирішується питання, де саме буде встановлено монумент святому князю. Усі бажаючі можуть взяти участь у голосуванні за найкращій варіант на офіційному сайті Саксаганської районної ради в Кривому Розі.

Нагадаємо, що 27 і 28 липня з нагоди ювілею Хрещення Русі та пам’яті святого благовірного князя Володимира відбудуться урочисті Богослужіння на Володимирській гірці та в Києво-Печерській Лаврі, що очолить Предстоятель Української Православної Церкви, а також Великий Хресний хід. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 288

Залишити відповідь