У день свята Різдва Іоанна Предтечі Предстоятель очолив Божественну літургію у київському Свято-Ольгинському соборі (+фото, відео)

7 липня 2018 року, у день свята Різдва святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в соборі в ім’я рівноапостольної великої княгині Ольги на Харківському масиві в Києві та привітав настоятеля собору з 80-літтям. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, єпископ Баришівський Віктор та духовенство храму.

На малому вході клірик Свято-Ольгинського собору ієрей Ігор Підліснюк був возведений у сан протоієрея.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді.

7 липня Православна Церква згадує народження великого святого, про якого Сам Господь сказав: “Між народженими від жінок не було більшого над Іоанна Хрестителя”(Мф. 11:11). Євангеліст Лука розповідає, що народження Іоанна Предтечі супроводжувалось дивовижними подіями.

Також Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив священницьку хіротонію протодиякона Андрія Муляра, клірика храму на честь Архістратига Михаїла при Олександрівській лікарні.

Після величання Предтечі і Хрестителя Іоанна та відпусту Його Блаженство привітав настоятеля Свято-Ольгинського собору протоієрея Всеволода Рибчинського з 80-літтям та вручив йому орден святого апостола Андрія Первозваного.

Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх зі святом та прикликав на всіх вірян Боже благословіння.

До 80-літнього ювілею настоятеля Свято-Ольгинського собору Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ підготував його відеоінтерв’ю — про те, як протоієрей Всеволод прийшов до Бога та Церкви, як 20 років будував перший у Харківському масиві храмовий комплекс та багато іншого.

Відео Божественної літургії:

Нагадаємо, напередодні свята Різдва чесного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2527

Залишити відповідь