Блаженніший Митрополит Онуфрій: Велика користь усьому світу від молитви (+відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй недільній проповіді нагадав про силу молитви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Молитва має величезну силу, підкреслив Архіпастир: «таку силу, що ми своєю молитвою можемо не тільки допомагати іншим людям, підтримувати їх в біді, але можемо витягувати їх із гріховного болота».

Са́ме сміливе звернення друзів «розслабленого» чоловіка до Спасителя дало йому шанс одужати: «І ось, принесли до Нього розслабленого, що на ложі лежав. І, як побачив Іісус їхню віру, сказав розслабленому: Дерзай, чадо! Прощаються тобі гріхи твої» (Мф. 9, 2), йдеться в сьогоднішній Євангельській історії.

Його Блаженство зазначив, що молитва до Бога приносить користь в першу чергу тому, хто її звершує.

«Навіть якщо людина молиться тільки за себе, то її не можна назвати егоїстом, тому що в молитві вона вдосконалюється, стає краще, в молитві людина отримує більше любові, більше терпіння, більше розсудливості, отримує силу творити добро».

Молячись за ближніх, стверджує Предстоятель, «ми допомагаємо долати свій земний шлях один одному і досягати вічного спасіння».

Таким чином, підкреслив Блаженніший владика, молитва приносить користь усьому світу.

«Особливо сильна молитва під час богослужінь у храмі. У Церкві моляться не тільки за кожну людину, але моляться за всіх людей, за весь світ, тому що весь світ — це творіння Боже», — підсумовує він.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 475

Залишити відповідь