У Неділю 6-ту після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Літургію в Києво-Печерській Лаврі (+відео)

8 липня 2018 року, у Неділю 6-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, а також братія обителі у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів вірним про необхідність і важливість молитви. Його Блаженство назвав головний предмет молитви до Бога. «Це наше спасіння», — сказав він. «Молитва приносить користь усьому світу, — зазначив Архіпастир. — Є молитва особиста, коли людина молиться за себе, а є молитва суспільна — коли ми молимося одне за одного. Особливо сильна ця молитва під час богослужінь у храмі — так ми в молитві допомагаємо долати свій земний шлях одне одному і досягати вічного спасіння».

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії: священицьку — над дияконом Ігорем Легеньким, кліриком столичного Кирилівського монастиря та дияконську — над Димитрієм Орловим, кліриком храму преподобного Агапіта Печерського у Києві.

Після відпусту Предстоятель привітав усіх зі святом та прикликав на вірян Боже благословіння.

Нагадаємо, вчора Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж соборі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1630

Залишити відповідь