Архієреї УПЦ взяли участь у засіданні Організаційного комітету з підготовки відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі

19 липня 2018 року відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі, під час якого представники влади та релігійних організацій обговорили питання проведення урочистостей у дні ювілейних святкувань. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема засідання комітету відбулося в Будинку Уряду під головуванням Віце-прем’єр міністра України П.В. Розенка та Заступника Голови Адміністрації Президента України Р.М. Павленка.

Серед представників влади на засіданні були присутні Міністр культури України Є.М. Нищук, очільники поліції, профільних міністерств та відомств.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у засіданні оргкомітету взяли участь голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент та Вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай.

Члени оргкомітету, до якого увійшли і представники релігійних конфесій, обговорили низку питань, пов’язаних з організацією масових заходів за участю віруючих громадян та гостей нашої Держави.

Заступник Голови Національної поліції О.Ю. Фацевич повідомив, що у святкові дні забезпеченням порядку в м. Києві будуть займатися понад 3.000 поліцейських та близько півтори тисячі військовослужбовців.

Було зазначено, що для урочистого молебню на Володимирській гірці та Хресної ходи вірян УПЦ 27 липня визначений час з 11:00 до 16:30.

Також представники Оргкомітету розповіли про запрошення іноземних делегацій для участі у святкуванні. Зокрема, повідомлено, що очікується прибуття делегації Константинопольського Патріархату у складі Митрополита Гальського Емануїла, єпископа Чиказького Даниїла та єпископа Едмонтонського Іларіона.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 997

Залишити відповідь