У Неділю 8-му після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Літургію в Києво-Печерській Лаврі (+відео)

22 липня 2018 року, у Неділю 8-му після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, єпископ Білогородський Сильвестр, а також гості та братія обителі у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів вірним, чому Господь наситив п’ятьма хлібинами та двома рибами п’ять тисяч людей саме в пустелі та пояснив, як кожен з нас може входити в духовну пустелю, щоб отримувати благодать Божу.

“Людина йде в храм і входить в цю духовну пустелю. І виявляється, що вона отримує благословення Боже. І благословення Боже робить її щасливою – навіть при малому володінні чимось. Тому що щастя людини залежить не від багатства її маєтку, а від того, наскільки вона близька до Бога”.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив священицьку хіротонію над студентом II курсу заочного сектору Київської духовної академії дияконом Василієм Климом.

Після відпусту Предстоятель привітав усіх з недільним днем та побажав здоров’я, миру та Божого благословення.

Намісник Києво-Печерської обителі запросив вірян помолитись за святковим богослужінням, яке відбудеться сьогодні ввечері та завтра вранці з нагоди 30-річчя відкриття Лаври та 1035-річчя з дня народження преподобного Антонія Печерського.

Нагадаємо, вчора Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з дітьми-сиротами та очолив всенічне бдіння у цьому ж соборі.

Просмотров: 1202

Залишити відповідь