Предстоятель очолив святкове богослужіння з нагоди 25-річчя утворення Овруцької єпархії (+фото)

24 липня 2018 року, у день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, з нагоди 25-річчя заснування Овруцької єпархії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію перед пам’ятником рівноапостольному князю Володимиру у м. Коростень. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, єпископ Шумський Серафим, гості у священному сані та духовенство єпархії.

Після Божественної літургії було звершено молебень святій рівноапостольній княгині Ользі.

Блаженніший Владика звернувся до митрополита Віссаріона з вітальним словом з нагоди 25-річчя його перебування на Овруцькій кафедрі та вручив йому орден святого рівноапостольного князя Володимира. Владика подякував Предстоятелю за вітання та підніс Його Блаженству у дар Казанську ікону Божої Матері.

Наприкінці богослужіння духовенство та віряни на чолі з Архіпастирем пройшли хресним ходом до пам’ятника Покрови Пресвятої Богородиці, де був звершений короткий молебень. Предстоятель благословив усіх та окропив вірних святою водою.

Нагадаємо, вчора Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння з нагоди 30-ліття відродження чернечого життя у Києво-Печерській Лаврі та 1035-річчя з дня народження преподобного Антонія Печерського.

Просмотров: 2773

Залишити відповідь