Вірянам УПЦ продовжують блокувати можливість потрапити на Великий хресний хід 27 липня (+відео)

Нові повідомлення про те, що паломникам блокують доїзд до столиці 27 липня надійшли від Ніжинської, Чернівецької, Рівненської, Одеської єпархій.

Власники автотранспорту вимушені відмовляти вірянам Української Православної Церкви, побоюючись погроз представників влади та радикально налаштованих націоналістів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Так, у Ніжинській єпархії представники «Свободи» погрожували місцевим перевізникам, що спалять їхні автобуси, якщо вони повезуть віруючих УПЦ на хресний хід до Києва 27 липня.

У Чернівцях повідомляють, що на даний момент паломники не можуть знайти жодної компанії, яка б погодилася везти їх до Києва, оскільки усіх власників автотранспорту попередили, що у них відберуть ліцензію, якщо вони повезуть до столиці православних українців. Перевізники зазначають, що вказівка блокувати поїздку виходить від транспортної адміністрації, розташованої в Києві.

Відомо також, що зі схожими проблемами зіштовхнулися у Рівненській, Одеській та ряді інших єпархій УПЦ.

“У нас тисяча людей, які готові виїхати туди. Ми стали звертатися в транспортні організації, – але в одній, другий, третій нам стали відмовляти “, – повідомив прес-секретар Одеської єпархії протоієрей Сергій Лебедєв. Варто зазначити, що факти погроз і блокування Хресного ходу вже мали місце минулого року в Одеській єпархії УПЦ.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, чиновники масово блокують участь у хресній ході віруючих УПЦ. Заважають потрапити на хресний хід до столиці у Житомирській, Запорізькій та інших областях.

Окрім того, інформацію про активне використання адміністративного ресурсу для забезпечення масовості заходів «Київського патріархату» на День Хрещення Русі 28 липня підтверджують у всіх регіонах України.

Нагадаємо, сьогодні  було повідомлено про факти перешкоджання віруючим дістатися в столицю для участі у Хресному ході 27 липня представникам моніторингової місії ОБСЄ. А правозахисники пояснили, що перешкоджання участі віруючих УПЦ в хресній ході — це кримінальний злочин. 

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3013

Залишити відповідь