Митрополит Овруцький: Вірянам перешкоджають їхати на Хресний хід у Київ та змушують брати участь у розкольницьких заходах (+відео)

Від імені єпархії та правлячого архієрея невідомі поширюють розкольницьку інформацію та оголошення

Митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон у ефірі телеканалу «112» прокоментував ситуацію з перешкоджанням віруючих відвідати Київ з нагоди святкування Дня Хрещення Русі.

«На превеликий жаль, у цьому році, деякі владні структури заважають нам провести цю Хресну ходу. – зауважив архієрей. – Люди замовляють автобуси, а їм не дозволяють, відміняють, погрожують». Зокрема, за словами Преосвященного владики, віруючих лякають «проблемами на роботі».

І навпаки, тих людей, які не хочуть брати участь у заходах так званого «Київського патріархату», на роботі змушують поїхати на «молебень», що проведе очільник «УПЦ КП» Філарет, – повідомив митрополит Віссаріон. Також були випадки зламування сайту Овруцької єпархії та публікації там розкольницької інформації, додав архієрей. Окрім того, під іменем керуючого єпархією свідомо розміщуються розкольницькі оголошення.

Архієрей зазначив, що подібні спроби дезінформації суспільства чиняться невідомими особами, а місцева влада не звертає уваги на такі приклади розпалення міжконфесійної ворожнечі. «Губернатор підтримує розкольницьку церкву та давить на місцеву владу, а члени районних організацій слухаються його, – зазначив Преосвященний владика та зауважив, що чиновники вперто не бажають чути про невизнання «Київського патріархату» повнотою Вселенської Церкви.

Раніше повідомлялося, що перевізникам погрожують фізичною розправою за поїздку до Київа 27 липня. Пропонуємо послухати пряму мову.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 903

Залишити відповідь