Десятки тисяч паломників прибувають до столиці, щоб взяти участь у Великому Хресному ході (+відео)

Сьогодні, 27 липня 2018 року, за декілька годин на Володимирській гірці розпочнуться урочистості з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі. Тисячі паломників вже прибули до столиці, значна частина вірян ще доїжджає. Очікується, що цього року участь у святковому молебні та Великому Хресному ході візьме понад 100 тисяч віруючих Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Попри усі перепони, які чинилися православним канонічної Церкви в Україні на їхньому шляху, усі віряни, які виїхали цієї ночі на Хресний хід до Києва, благополучно дісталися столиці або ж знаходяться на під’їзді.

Протоієрей Віктор Земляний, клірик Рівненської єпархії, зокрема зазначив, що намагання заблокувати вірянам доїзд на урочистості Хрещення Русі, спричинили зворотній ефект.

«Через цей супротив людей поїхало більше, аніж планувалося», — зокрема сказав священик.

Нагадаємо, сьогодні о 13:00 на Володимирській гірці Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у спіслужінні ієрархів та духовенства дванадцяти Помісних Православних Церков та священнослужителів з усіх єпархій Української Православної Церкви звершить молебень. Після богослужіння відбудеться Великий Хресний хід з вісьмома святинями до Києво-Печерської Лаври.

Прохід на Володимирську гірку буде відкрито об 11:00.

Рівне

Одеса

Дніпро

Просмотров: 2141

Залишити відповідь