«Про мир у Батьківщині!» — православні українці та паломники зібралися піднести молитви на Володимирській гірці (репортаж, відео)

Кореспондент Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ поспілкувався з вірянами перед молебнем на Володимирській гірці. Звідки і чому православні з усіх куточків країни сьогодні приїхали до Києва, про що моляться?

До молебня на Володимирській гірці з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі, що відбудеться сьогодні, 27 липня 2018 року, ще було півтори години… Та попри перешкоди віряни з усіх куточків України нескінченним потоком із молитвою вже поспішали вулицями Києва до пам’ятника святому князю Володимиру — аби разом із Предстоятелем Української Православної Церкви піднести цього святкового дня молитви до Бога за мир у Батьківщині і світі.

Ігуменя Серафима (Шевчик), Одещина:

— Настрій – молитовний! Приїхали із сестрами, парафіянами Архангело-Михаїлівського монастиря. Дуже добре доїхали. Потрапили в таку грозу, але – слава Богу!..

Протоієрей Євгеній Клименко, Запоріжчина:

— Доехали мы, слава Богу! Но жуть. Нас, 25 автобусов с паломниками, два часа не пропускали, держали на выезде из Запорожья…

Нашим автобусам перегородили машиной дорогу… При чем, такой гадостью занимались 10-15 нетрезвых человек. Верующие тогда просто вышли из автобусов и заблокировали дорогу… Но пока я не пошел писать заявление, полиция все равно никак не реагировала. Я сказал, что сейчас придут писать заявления все паломники, протокола не хватит. И в течение нескольких минут нас быстро пропустили… Слава Богу!

Протоієрей Олег Точинський, Волинь:

— Доїхали з нюансом. Зупинили нас під Луцьком, при виїзді, три години протримали, поліція начебто проводила огляд автобусів, все перетрусила, таке враження, наче ми засуджених під конвоєм везли, а не паломників. Та слава Богу, встигли доїхати. Нас приїхало 10 автобусів з міста Луцьк і 14 із благочинь.

Піднесений сьогодні настрій!

Протоієрей Андрій Симонов, Полтавщина:

— Дякуючи Богові, молитвами всіх святих, святого князя Володимира, Матері Божої, ніяких негативних моментів не було. Багато нас приїхало… Люди щороку з вірою, любов’ю спішать на цей святковий захід і з задоволенням беруть у ньому участь.

Молитимемося про любов, про мир у нашій душі, у нашій країні, щоб Господь зміцнив у вірі, щоб ми спаслися, щоб не було серед нас ворожби, а лише — любов і мир!

Протоієрей Олександр Клименко, Київщина:

— Мені здається, наша Церква нікому нічого не показує, не доказує, ми просто з’їжджаємося разом помолитися. Треба нам частіше збиратися для спільної молитви. Що б там хто не говорив, ми нічого нікому не доводимо. У нас одна розмова — розмова з Богом! Ми мало збираємося разом, треба частіше приїздити на День Хрещення до Києва. Дай, Боже, всім хорошої молитви, навіть тим, хто сьогодні не зміг приїхати. Дай, Боже, хорошої молитви всі нам!

Тетяна, Кропивниччина:

— Ми вже дургий рік приїжджаємо на День Хрещення Русі. Будемо молитися за мир на землі, за нашу християнську віру, щоб була в нас справжня Православна країна. Доїхали ми з Божою поміччю, співали Божественні пісні всю дорогу, і нас Господь охороняв. Спаси Господи!

Святослав, онук Тетяни:

— Буду молитись про маму, про мир на землі.

Уляна, Київ:

— Кожного року беру участь у Хресному ході. Я – регент храму на Подолі. Молитва за мир в Україні потрібна нам!

Віряни УПЦ вже збираються на Володимирська гірці

Gepostet von Українська Православна Церква am Freitag, 27. Juli 2018

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1263

Залишити відповідь