Святкування 1030-річчя Хрещення Русі продовжується в єпархіях (+відео)

27 і 28 липня 2018 року Українська Православна Церква урочисто відзначила 1030-річний ювілей Хрещення Русі та день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, у Хрещенні Василія, в Києві. Святкування ювілею продовжилось у різних куточках України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби єпархій.

У Сарненській єпархії, з благословення митрополита Сарненського і Поліського Анатолія, проходять Хресні ходи, присвячені 1030-річчю Хрещення Київської Русі.

Розпочався Хресний хід у смт Клесів Сарненського району Рівненської області. У кожному храмі настоятелі парафій єпархії разом із богомольцями звершували молебні до Господа, прославляючи святого рівноапостольного князя Володимира – Хрестителя Київської Руси з проханням про мир в Україні та припинення військових дій у зоні АТО.

Хресний хід до дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та 1030-річчя Хрещення Русі також було звершено в Рівненській єпархії.

З благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія, Хресний хід очолив вікарій єпархії єпископ Дубенський Пимен. Хрестоходці пройшли з молитвою вулицями міста Рівно від храму святої блаженної Ксенії Петербурзької парафії Всіх Волинських Святих до храму святителя Миколая.

«Віряни разом зі своїми пастирями єдиними устами та єдиним серцем молилися до Господа, Його Пречистої Матері та святого рівноапостольного князя Володимира, щоб Господь зберіг Святу Православну Церкву, нашу багатостраждальну державу та рідне місто», — зазначили у прес-службі єпархії.

У Конотопській єпархії, з благословення архієпископа Конотопського і Глухівського Романа, відбувся концерт, присвячений 1030-річному ювілею Хрещення Київської Русі.

Святковий концерт, що зокрема пройшов у селі Дубовичи Кролевецького району, зібрав разом колективи з різних міст України.

З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, святковий концерт до ювілею Хрещення Русі також пройшов в Одесі, на Приморському бульварі.

У концерті брали участь як церковні, так і світські творчі колективи Одещини. На початку хор духовенства єпархії під керівництвом протоієрея Олександра Глухого проспівав Тропар святому рівноапостольному князю Володимиру.

Крім концерту відбулася виставка Відділу релігійної освіти і катехізації «Світло Христове», присвячена Хрещенню Русі, яка ілюструвала «шлях Православної Церкви».

У Володимир-Волинській єпархії мешканці Володимир-Волинського і гості міста святкували одночасно 1030-річчя Хрещення та День міста. Цього ж дня богомольці зустрічали тут Міжнародний хресний хід із Польщі в Почаївську Лавру.

У заходах брали участь митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Городницький Олександр та польський архієрей єпископ Гайнувський Павел.

Перед початком урочистостей відбулось покладання квітів до Меморіалу Слави та пам’ятника загиблим під час війни на сході України воїнам.

Від імені усіх присутніх на святі архіпастирів митрополит Симеон привітав мешканців Володимира-Волинського і гостей з 1030-річчям Хрещення Київської Русі та з ювілеєм міста. Владика наголосив, що цього дня у храмі підносилися подячні молитви за мешканців Володимира та за мир в Україні.

Після відбулося театралізоване дійство і виступи музичних колективів.

Нагадаємо, що в урочистому молебні на Володимирській гірці та Всеукраїнській хресній ході, які очолив Предстоятель Української Православної Церкви, взяли участь делегації майже з усіх Помісних Православних Церков та близько 250 тисяч вірян. 

Просмотров: 1103

Залишити відповідь