У Запоріжжі представники ОБСЄ зафіксували факти перешкоджання вірянам УПЦ в участі у Всеукраїнському Хресному ході

30 липня 2018 року митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука зустрівся з представниками Дніпровського офісу ОБСЄ. Головною темою бесіди став інцидент, що стався напередодні святкування 1030-річчя Хрещення Русі, коли 16 автобусів із паломниками не випускали з Запоріжжя, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

Зокрема митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука мав зустріч із керівником команди спостерігачів Олегом Старостиним і спостерігачем Дарлін Джексон. Владика повідомив про обставини інцидентів, свідками яких були сотні людей. Учасники переконані, що це були ретельно сплановані заздалегідь акції.

Також митрополит Лука розповів про те, як чиновники зганяли людей на ходу так званого «Київського патріархату» та збирали гроші у підприємців для оплати транспортних витрат із доставки цих людей у Київ.

Підсумовуючи, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука підкреслив, що незважаючи на ситуацію, що склалася сьогодні навколо Української Православної Церкви в суспільстві, все більше людей зміцнюються у вірі, про що засвідчив Хресний хід, в якому взяли участь понад 250 тисяч вірян. 

«Страшно те, що сьогоднішні негаразди намагаються перенести у сферу духовну. Політологи кажуть, що понад 250 тисяч людей, які прийшли на Хресний хід, таким чином, висловили свій протест. Але це не вияв протесту, а прояв віри. Незважаючи на весь негатив щодо УПЦ, штучно створюваний у суспільстві, люди приходять до віри і зміцнюються в ній. Як парафіяни, так і духовенство, завдяки тиску, який постійно виявляється, стали більш згуртованими. Це, безумовно, дуже позитивний момент», – зазначив владика.

Нагадаємо, що представники ОБСЄ у Львівській області відвідали Волинську єпархію. Також паніше повідомлялося, що невідомі на деякий час перекрили шлях 9 автобусам із віруючими, які їхали на Хресний хід до Києва із Запоріжжя і Мелітополя. Також представники СБУ заблокували проїзд автобусам із вірянами Запорізької єпархії УПЦ під час технічної зупинки на набережній магістралі в Запоріжжі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 449

Залишити відповідь