Предстоятель очолив святкове богослужіння на території оздоровчого центру при Банченському монастирі

Триває архіпастирський візит Блаженнішого Митрополита Онуфрія до західних єпархій УПЦ.

9 серпня 2018 року, у день пам’яті великомученика і цілителя Пантелеймона, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь святого Пантелеймона на території оздоровчого центру, що діє при Свято-Вознесенському Банченському монастирі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили архієпископ Банченський Лонгін, єпископ Шепетівський Євсевій, єпископ Хотинський Веніамін, гості у священному сані та духовенство єпархії.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів про життя великомученика Пантелеймона та зцілення, які він звершував благодаттю Божою. Предстоятель наголосив на згубній дії заздрості, через яку святого Пантелеймона віддали на смерть.

“Треба радіти, дякувати Богу, що Бог дав ближньому якісь таланти, здобутки. Заздрість – це порок, один з різновидів гордині. Якщо хтось хоче успішно боротися з гріхом, то він повинен перемагати свою гординю, тобто не вірити своїм помислам, своєму переконанню, що “я найкращий”. Більш досконалі люди, коли уважно до себе придивляються, то вивчають себе, духовно аналізують — і бачать: ми – гірші за усіх. Але це той ступінь, до якого треба дорости”.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Наприкінці богослужіння Архіпастир привітав вірних зі святом та окропив усіх святою водою.

Напередодні Предстоятель молився за всенічним бдінням у Свято-Духівському Кафедральному соборі Чернівців.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4268

Залишити відповідь