Близько 15 тисяч вірян прийшли Хресною ходою на Іосафатову долину на Вінниччині (фото)

15 серпня 2018 року на Вінниччині, у Шаргородському районі, відбулася традиційна Хресна хода на Іосафатову долину, до місця явлення у 1923 році Пресвятої Богородиці. У молитовній ході взяли участь архієреї, священики з різних єпархій УПЦ та близько 15-ти тисяч вірян. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Багатотисячна хода вирушила на Іосафатову долину з села Голинченці, від храму святого великомученика Димитрія Солунського. Під час ходи багато людей несли хрести – маленькі і великі, – щоби встановити їх на долині.

Духовенство і народ йшли на Іосафатову долину, як завжди, зі співом церковних молитов і з проханнями до Бога і Божої Матері про себе, свою родину, свій край, свою Церкву і за мир на рідній Україні.

Після того, як хресна хода прийшла на долину, розпочалась урочиста Божественна літургія. По закінченні богослужіння і вітальних слів люди ще довго не розходилися, співали молитви, встановлювали нові хрести, брали воду з цілющого джерела. Кожен молився і просив заступництва Пресвятої Богородиці – Покровительки цього святого місця.

Історична довідка: 

У 1923 році в Іосафатовій долині, що поблизу села Голинченці Шаргородського району пастуху Якову, який пас череду, з’явилась Божа Матір і сказала: “Христа славте, хрести ставте”. Після цієї події до місця явлення Пресвятої Діви почали відбуватись паломництва. Люди несли хрести та встановлювали їх у долині. 

Місцеве радянське керівництво почало чинити перешкоди для вірян. Міліція зупиняла потоки прочан, хрести розпилювали на дрова. З 2000-х років до долини відновились паломництва до долини хрестів. 

15 серпня 2006 року в Іосафатовій долині була звершена архієрейська Літургія. У торжествах взяли участь два єпископи і близько 200 священиків. З того часу, кожного року, з села Голинченці до долини відбуваються багатотисячні хресні ходи та звершуються Літургії на місці явлення Пресвятої Діви Марії. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1885

Залишити відповідь