Українська Православна Церква молитовно відзначила четверту річницю інтронізації свого Предстоятеля (+фото, відео)

17 серпня 2018 року, в День інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася Божественна літургія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Урочисте богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Інтронізація Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулася чотири роки тому, 17 серпня 2014 року в Свято-Успенській  Києво-Печерській Лаврі

Його Блаженству співслужили митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Кам’янець-Подільський і Городокський Феодор, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел,  керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, сонм єпископів Української Православної Церкви, а також численне духовенство з різних єпархій УПЦ.

Під час малого входу з уваги до архіпастирських трудів Предстоятель возвів у сан митрополита архієпископів: Балтського і Ананьївського Олексія, Уманського і Звенигородського Пантелеімона, Сумського і Охтирського Євлогія. В сан архієпископа возведенні єпископи: Бердянський і Приморський Єфрем, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після одпусту митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав вітальне слово Блаженнішому Митрополиту Онуфрію від Предстоятеля Руської Православної Церкви. Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел від імені Священного Синоду, єпископату, духовенства і багатомільйонної пастви Української Православної Церкви привітав Блаженнішого Владику з четвертою річницею інтронізації.

Його Блаженство подякував архіпастирям за слова вітання, всім вірним за підтримку та молитви, а також розповів у чому полягає завдання Церкви.

Після завершення богослужіння Предстоятеля вітали присутні віряни.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив всенічне бдіння у цьому ж соборі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4566

Залишити відповідь