Клірик Харківської єпархії УПЦ звершив відспівування співробітника поліції Дмитра Кірієнка

У Харкові пройшло прощання зі старшим лейтенантом патрульної поліції, вбитим під час виконання службових обов’язків.

22 серпня 2018 року з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія клірик єпархії протоієрей Сергій Скубченко звершив відспівування старшого лейтенанта патрульної поліції Дмитра Кірієнка. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Більше тисячі правоохоронців прийшли на жалобну панахиду по загиблому колезі, щоб віддати мужньому патрульному останню шану, в тому числі заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевіч. Він повідомив, що за мужність і героїзм, проявлені інспектором патрульної поліції, він посмертно нагороджений відзнакою МВС “За відвагу в службі”.

Нагадаємо, 29-річний інспектор патрульної поліції Дмитро Кірієнко загинув в ніч на 20 серпня під час перестрілки біля будівлі Харківської міськради. Стрілка – 47-річного Олександра Пояркова – застрелили. Злочинець встиг також важко поранити одного з охоронців міськради і обстріляти автомобіль, що проїжджав мимо, в якому знаходилося троє людей. Пізніше з’ясувалося, що за кілька годин до перестрілки Поярков розстрілив свою 42-річну дружину. Її тіло знайшли вдома близькі сім’ї.

Раніше митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій висловив співчуття з приводу загибелі правоохоронця.

Використано матеріали Головного управління Нацполіціі в Харківській області

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 184

Залишити відповідь