Предстоятель: У мирському житті шанується гординя, а в духовному житті — смирення (+відео)

Ми повинні жити так, щоб Божа Матір молилася за нас із радістю.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій під час проповіді в день Успіння Пресвятої Богородиці в Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель розповів про велич Божої Матері, Її святе Успіння та Вознесіння на Небо. Він зауважив, що ця велич не в тому, що «Божа Матір робила якісь публічні заяви, а в тому, що Вона була смиренна раба Господня».

«Де смирення, там Божа благодать, — зазначив Архіпастир. — У світі людьми, які не знають Бога, шанується гординя, а в духовному житті шанується смирення. Гординя нищить людину, а смирення наповнює благодаттю Божою».

Блаженніший Митрополит Онуфрій підкреслив, що саме смиренню і неперервній молитві ми маємо вчитися у Божої Матері.

За його словами, «за Своє смиренне життя Вона була вознесена на Небо і сьогодні перебуває там і молиться за всіх нас». Але за одних Богоматір молиться з радістю, а за інших — зі скорботою.

«Божа Матір звершує Свою молитву з радістю за тих, хто прагне жити за Божими заповідями, хто шанує Бога нашого, хто бореться зі своїми гріхами, хто намагається себе смиряти перед Божою волею. Її молитва лунає й за тих, хто отримав від Бога дар земного буття, але вживає його так, що цим життям зневажає Бога. Мати Божа молиться і за таких людей, але зі скорботою і смутком», — пояснив Блаженніший владика.

Митрополит Онуфрій закликав усіх жити по-християнськи, щоб «Божа Матір із радістю за нас звершувала Свою молитву».

«Ми повинні протистояти гріху, примушувати себе до молитви, до посту, до добрих справ, примушувати себе прощати один одного, любити один одного… Йти шляхом, який указав нам Господь не лише Своїм життям, а Своїм прикладом, що веде до вічного життя у Царстві Небесному, в якому знаходиться Матір Божа», — наголосив Владика.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1976

Залишити відповідь