Внаслідок обстрілу пошкоджено храм Донецької єпархії УПЦ

26 серпня 2018 року моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала пошкодження Свято-Покровського храму УПЦ, що знаходиться у с. Старомихайлівка Мар’їнського району Донецької області. Руйнування спричинені влученням снарядів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Місії.

Під обстріл потрапила територія та одноповерховий будинок, які прилягають до храму, а також безпосередньо сама церква.

«26 серпня у Старомихайлівці спостерігачі бачили свіжу вирву в дворі, приблизно за 20 метрів на захід від церкви на вул. Калініна, 7, і за 4 метри від прилеглого до церкви одноповерхового будинку. Команда Місії бачила свіжі пробоїни у зовнішній західній стіні церкви», – йдеться у Звіті про останні новини від Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Також спостерігачі зафіксували, що в одноповерховому будинку вибито 3 вікна, а на дверях цього ж будинку були свіжі осколкові пошкодження.

Свято-Покровському храму у Старомихайлівці понад століття. Перша літургія у ньому була звершена 14 жовтня 1911 року. Храм пережив роки більшовицьких репресій, бомбардування Другої світової війни, хрущовські гоніння та до цього часу залишався неушкодженним, незважаючи на те, що Старомихайлівка – одне з селищ, які найбільше постраждали від збройного протистояння, яке відбувається зараз.

Просмотров: 910

Залишити відповідь