Предстоятель очолив святкове богослужіння у Флорівському монастирі столиці (+фото, відео)

31 серпня 2018 року, у день пам’яті святих мучеників Флора і Лавра, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Вознесенському соборі Свято-Вознесенського Флорівського монастиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент та духовенство монастиря.

На малому вході Предстоятель вручив ігуменський жезл настоятельці Флорівської обителі ігумені Євлампії (Єлісейкіній).

25 травня 2018 року Священний Синод УПЦ затвердив (Журнал №13) монахиню Євлампію (Єлісейкіну Галину Миколаївну) на посаді настоятельки Свято-Флорівського жіночого монастиря м. Києва Київської єпархії Української Православної Церкви з возведенням її в сан ігумені та возложенням наперсного хреста за посадою.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після Господньої молитви до вірних зі словом проповіді звернувся митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Наприкінці богослужіння відбувся хресний хід, який завершився молитвою святим Флору і Лавру. Також була звершена молитва перед початком навчального року для дітей та їхніх батьків, які були присутні за богослужінням. Потім священнослужителі звершили панахиду та освятили хрест на могилі ігумені Антонії (Фількіної), яка відійшла до Господа 16 квітня 2018 року.

Нагадаємо, 27-28 серпня Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкові богослужіння у Києво-Печерській Лаврі з нагоди престольного свята обителі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2701

Залишити відповідь