Блаженніший Митрополит Онуфрій: Ми маємо шукати Правди Божої, а не мирської

Про це Предостоятель УПЦ сказав під час духовної настанови студентам Київської духовної академії і семінарії в Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницкий відділ УПЦ.

Предстоятель розповів про духовну мудрість царя Соломона та нагадав про першочергове завдання кожного християнина, якому, зокрема, навчаються майбутні священнослужителі.

«Звичайно, ми потребуємо їжі, одягу, даху над головою, але і Бог знає про це. А ми повинні шукати, перш за все, Правди Божої і Царства Його. Премудрість дає людині можливість знайти цей шлях Правди Божої і Царства Божого. У духовних школах ми навчаємося цієї премудрості — духовної премудрості, а не премудрості віку цього», — підкреслив Архіпастир.

Він зауважив, що студентам духовної академії потрібно бути «старанними в набутті премудрості Божої», а викладачам — «правильно та доступно підносити Істини Божественні, які й називаються Божественною премудрістю».

Насамкінець Предстоятель побажав усім Божої допомоги та додав: «Християнське навчання, духовне навчання складається не лише зі збагачення розуму, воно складається з духовної практики, з життя за Заповідями Божими. Розум збагачується, життя налаштовується на Закони Божі. Це є розумне гармонійне поєднання богослов’я й особистого життя, тоді людина швидко досягає успіху в пізнанні таємниць Божественної премудрості».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 961

Залишити відповідь