Медичне обладнання на 100 тисяч гривень передала обласній дитячій лікарні Запорізька єпархія

5 вересня 2018 року митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука передав генеральному директору Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні Ю.Борзенко медичне обладнання вартістю понад 100 тисяч гривень, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу єпархії.

Необхідне для одужання маленьких пацієнтів обладнання було придбано на кошти парафіян Запорізьких храмів і меценатів у рамках щорічного благодійного соціального проекту «Любов милосердствує». Зокрема в дар дитячій лікарні було передано вісім функціональних ліжок із непромокаючими матрацами і сто Ліній Інфузомату Спейс.

Як зазначив митрополит Лука, найперший обов’язок будь-якої людини у всі часи, незалежно від його віросповідання, нації чи соціального статусу – не бути байдужим.

«Найкращою можливістю проявити це є участь у справах милосердя. Милосердя — це основа християнства… Любов до ближнього має проявлятися не тільки гарними словами, але й практичними справами милосердя… Наша головна мета – це не розмови про благодійність, а реальна дієва допомога хворим дітям. «Любов милосердствує» допомагає вижити і поліпшити життя багатьом маленьким пацієнтам», — сказав владика.

За словами головного лікаря, за роки співпраці, яке почалося ще в 2011 році, в різні відділення лікарні, а це насамперед у відділення онкогематології, саме на кошти Запорізької єпархії УПЦ було встановлено найдорожче й унікальне обладнання.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 234

Залишити відповідь