Ієрарх Православної Церкви Чеських земель і Словаччини висловив підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію

Архієпископ Бероунський, ієрарх Церкви Чеських земель і Словаччини Іоаким висловив на своїй фейсбук-сторінці підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всєї України Онуфрію та його пастві у період випробувань, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Зміцни, Господи, у всіх випробуваннях багатостраждального дорогого Блаженнішого владику, пастиря і друга нашого Онуфрія і всю паству його!», — написав владика Іоаким.

Читайте також: Ніколи автокефалія не дарувалася схизматичним угрупуванням — ієрарх Православної Церкви Чеських Земель і Словаччини (відео)

Нагадаємо, Константинопольський Патріархат заявив, що відряджає до Києва своїх екзархів із США і Канади — архієпископа Памфільського Даниїла і єпископа Едмонтонського Іларіона. Повідомлення про це з’явилося 7 вересня 2018 року на сайті ec-patr.org. З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Відділ зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви зробив заяву, що «призначення екзархів є грубим порушенням канонічної території Української Православної Церкви».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2346

Залишити відповідь