Тисячі православних українців вшанували пам’ять ігумена гори Почаївської

Урочисті святкування дня пам’яті преподобного Іова Почаївського тривали з 7-го по 10-те вересня 2018 року в Свято-Успенській Почаївській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт обителі.

В п’ятницю після вечірнього богослужіння в Успенському соборі Лаври відбувся багатолюдний хресний хід з ракою Преподобного. Після того, як братія та віряни обійшли навколо монастиря, освячуючи вулиці міста, чудотворні мощі були поміщені в Преображенському соборі.

9 вересня, після пізньої літургії, в цьому соборі був відслужений молебень перед ракою з мощами преподобного Іова. О 17.00 розпочалося святкове всенічне бдіння, під час якого паломники змогли прикластися до нетлінних мощей і були помазані святим єлеєм.

10 вересня, в понеділок, було відслужено дві Божественні літургії. Рання — о 5.00 ранку в Преображенському соборі, її очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

А головна урочиста святкова Літургія була звершена о дев’ятій годині ранку. Службу очолив митрополит Хустський і Виноградівський Марк. Йому співслужили: митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Почаївський Володимир, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Болніський Єфрем, архієпископ Банченський Лонгин, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Шумський Серафим, єпископ Хотинський Веніамін, єпископ Білогородський Сильвестр в співслужінні братії та гостей-священнослужителів. За богослужінням молився митрополит Іов (Тивонюк). Проповідь виголосив єпископ Білогородський Сильвестр.

Після закінчення літургії відбувся хресний хід територією лаври з мощами преподобного до Печерному храму, де був закінчений молебень і прочитана молитва перед його святими мощами. Після чого владика-намісник Володимир звернувся до присутніх зі словом.

Цього ж дня, у день свята Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Дальніх печерах спочивають, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1597

Залишити відповідь