Митрополит Елладської Церкви закликав Патріарха Варфоломія своїми діями в Україні не провокувати розкол світового Православ’я

Визнання схизматиків, як автокефальної Церкви в Україні Вселенським Патріархом Варфоломієм спровокує подальші розколи і розділення в Святій Соборній і Апостольській Церкві Христа.

Про це йдеться в заяві авторитетного архієрея Елладської Православної Церкви Високопреосвященнішого Серафима, митрополита Кіфірського та Антикіфірського, опублікованій на грецькому порталі новин romfea.gr 16 вересня 2018 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У своєму посланні владика нагадує, що зовсім недавно Патріарх Варфоломій визнавав тільки канонічну Українську Православну Церкву під головуванням Митрополита Онуфрія. А сьогодні з особистих причин, нехтуючи канонічним порядком, намагається надати автокефалію «розкольникам України, які відрізані від Святої нашої Православної Церкви …і складають значну меншість українського народу».

«Розкольники, як відомо, не є Церквою і спілкування з ними суперечить Божественним і Священним Канонам, Апостольським і Вселенським Соборам, які забороняють це. До чого, таким чином, наполегливість і завзятість Вселенського Патріарха Варфоломія щодо визнання схизматиків як автокефальної Церкви, що спричинить схизми і розділення у Святій Соборній і Апостольській Церкві Христа?», — йдеться у заяві.

Митрополит Елладської Церкви закликав Патріарха Варфоломія зупинити цей процес.

«Найтепліше звертання і сердечне прохання направляємо з далекої грецької нашої Вітчизни прикордонної на півдні району Кіфір і Антікіфір до Першопрестольного Патріарха Православної Церкви нашої Варфоломію призупинити корму, щоб уникнути нових розколів і поділів у Всесвятому Тілі Христа і Найсвятішій Православній нашій Церкві», — пише він.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3000

Залишити відповідь