Синод УПЦ закликав Верховну Раду не ділити віруючих українців на своїх та чужих

Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 25 вересня 2018 року в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, закликав відмовитись від антиконституційних законопроектів, що знаходяться на розгляді у Верховній Раді (Журнал № 18). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Священний Синод закликає усіх учасників, які працюють над реалізацією законопроектів №№ 4128 (про зміну підлеглості релігійних громад), 4511 (про особливий статус релігійних організацій), 5309 (про зміну назви релігійних організацій), відмовитися від цих законодавчих намірів як таких, що суперечать Конституції України та є антицерковними.

Згадані законодавчі ініціативи “мають на меті юридичну ліквідацію Української Православної Церкви, шляхом її рейдерського захоплення через зміну назви, протиправне втручання в органи управління та захоплення майна (святинь, храмів та монастирів)”.

У документах за результатами Синоду наголошується, що Українська Православна Церква є релігійним об’єднанням, яке зареєстроване та діє у відповідності до законодавства України, і будь-які примушування до зміни її назви є незаконними та кваліфікуються як втручання у внутрішні справи Церкви.

Також Священний Синод УПЦ застеріг учасників реалізації антиконституційних законопроектів, що їх прийняття штучно розділить людей та зробить чужими у своїй країні мільйони громадян України, та закликав відмовитися від цих антицерковних ініціатив.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3476

Залишити відповідь