Напередодні Воздвиження Хреста Господнього Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

26 вересня 2018 року, напередодні свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння з чином Воздвиження Хреста у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, духовенство монастиря та гості обителі у священному сані.

Під час великого славослов’я Предстоятель виніс Святе Древо на центр храму, де було звершено чин Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

Початково свято Воздвиження встановлене Церквою на згадку про віднайдення Хреста Господнього у IV столітті. У VII столітті зі спомином про віднайдення Хреста була з’єднана інша подія – повернення древа Животворящого Хреста Господнього з перського полону. Це відбулося 14 вересня 628 року (27 вересня за новим стилем). Таким чином, в святі цього дня з’єдналися два спомини: про знайдення Хреста Господнього і про повернення його з полону. Крім цього, богослужбові тексти свята нагадують вірним про страждання і смерть Господа, які Він переніс на Хресті заради нашого спасіння.

Завтра Предстоятель очолить Божественну літургію у Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської Лаври. Початок богослужіння о 6:30.

Нагадаємо, вчора Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив засідання Священного Синоду УПЦ.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2368

Залишити відповідь