До Одеси прибув Патріарх Олександрійської Православної Церкви (+відео)

27 вересня 2018 року до м. Одеса прибув Блаженніший Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ, де звершив молебінь про єдність Церкви Христової, припинення розколів і про мир в Україні, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Блаженнішого Патріарха Феодора зустрічали в аеропорту «Одеса» митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан,  єпископ Южненський Діодор, єпископ Арцизький Віктор.

Тисячі вірян зустрічали Предстоятеля Олександрійської Православної Церкви у Спасо-Преображенському Одеському кафедральному соборі, де Патріарх звершив молебінь про єдність Православ’я в Україні, про мир і злагоду на багатостраждальній Українській землі у співслужінні архіпастирів УПЦ та духовенства Одеської єпархії.

Патріарх Феодор звернувся з первосвятительським словом до вірян Української Православної Церкви, зазначивши, що «у ці складні дні в Україні є канонічна Церква, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій — благословенна людина від Бога і справжній монах».

Після молебню Олександрійський Патріарх відвідав Свято-Успенський Одеський кафедральний собор, де приклався до святинь храму і благословив парафіян собору.

У п’ятницю, 28 вересня, о 09:00 Патріарх Феодор очолить Божественну літургію у Свято-Троїцькому грецькому соборі, де багато років служив в якості представника Олександрійського Патріаршого престолу.

Нагадаємо, раніше Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ та Митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава звернулися із закликом до «всіх, від кого залежить подолання церковних непорозумінь, пов’язаних з наданням автокефалії Українській Церкві, зробити усе можливе для уникнення конфлікту через це питання». 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1335

1 коментар

Залишити відповідь