Рейдери в с. Богородчани пояснюють свої дії небажанням парафіян УПЦ добровільно переходити в розкольницьку церкву (відео)

Серед тих, хто захоплював сьогодні Митрополичі палати на території Свято-Троїцького храму УПЦ в с. Богородчани на Франківщині були представники місцевої влади, НВР «Правий сектор», на чолі з очільником місцевого осередку, про це повідомили в Івано-Франківській єпархії. Натомість в поліції заявили, що «жодної протизаконної дії щодо споруди не здійснювалося», а також заперечили факт наявності представників «Правого сектору».

Як передавав Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, сьогодні, 28 вересня, близько 13:00 відбулося силове захоплення будівлі Митрополичих палат. Близько 30 чоловік зламали двері, розбили вікна та побили віруючих, в тому числі настоятеля храму прот. Володимира Шувара.

За повідомленням прес-служби Івано-Франківської єпархії участь у рейдерському захопленні брали представники місцевої влади за сприяння НВР «Правого сектору» на чолі з очільником організації Марком Більчаком в смт. Богородчани.

«Якщо ви самі не переходите в “нормальну церкву”… Ви не підтримуєте помісну церкву», — з такими докорами зверталися до парафіян рейдери.

При цьому можновладці намагалися пояснити свої агресивні дії рішенням органу місцевого самоврядування про передачу цих приміщень для потреб Музичної школи. Проте жодних офіційних документів, які підтвердили б їхні претензії на будівлі не надали.

Окрім того, один з учасників захоплення проник усередину храму та спробував відімнкути його зсередини, повідомляють в Івано-Франківській єпархії.

Невдовзі на місце події прибула поліція, яка зафіксувала факт побиття місцевих жителів.

«Один чоловік отримав забій м’яких тканин надбрівної ділянки голови, іншому діагностували розтяжку зв’язок ліктьового суглобу», — зазначили у прес-службі поліції Івано-Франківської області, написала «Українська правда».

Однак, у відомстві заявили, що «жодної протизаконної дії щодо споруди не здійснювалося», а також заперечили факт наявності представників «Правого сектору».

У свою чергу в Івано-Франківській єпархії УПЦ закликали представників влади та політичних організацій «не вдаватись до проявів агресії та застосування фізичної сили проти українців православного віросповідання», а також «до мирного вирішення спірних питань майнового чи іншого характеру, виключно  у правовому полі».

Парафіяни Свято-Троїцького храму зазначають, що ситуація навколо церкви лишається напруженою, а на території храму досі знаходяться невідомі молодики.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3500

1 коментар

  1. Господи ненавидящих и обидящих нас грешных всех прости, потерпевших СвятымДухом укрепи.Господь поругаем не бывает.За трапезу краще будьте и служением спасайтесь.Акафисты ко Пресвятой Владыче Богородице читайте. Стучите и откроется за веру стойте.Аминь.
    Простите меня грешную р.Елену.

Залишити відповідь