Грішній людині ніякий томос не допоможе — Предстоятель (+відео)

У своїй проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав не слухати хибних обіцянок політиків, а займатися справою особистого спасіння, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Не Томос вирішує проблеми, а людина своїм добрим зусиллям, своїми руками, головою повинна вирішувати проблеми. Ковбаса не підвищилася в ціні через відсутність Томосу і не буде знижена, якщо його дадуть», — зазначив Архіпастир.

По слову Блаженнішого владики, «кожна людина повинна отримати особистий «томос свободи», а «дається він людині не якимось Патріархатом, він дається Богом».

«Коли людина проводить благочестиве життя, кається у своїх гріхах, бережеться від неправди, намагається робити те, що Бог їй велить робити, любить Бога, любить ближнього, робить справи милосердя, тоді людина отримує свободу від гріха. А свобода від гріха — це і є «духовний томос», який Господь дає людині як свідчення того, що вона вільна у правильному розумінні цього слова».

Його Блаженство підкреслив, що невільною людини робить саме гріх.

«Якщо я тут в гріхах по вуха, то я не вільний, я — раб гріха, раб — пороку, раб — диявола. А диявола ніяким томосом не налякаєш і не відженеш від себе, його можна відігнати тільки молитвою і покаянням, добрими справами», — наголосив Митрополит Онуфрій.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1154

1 коментар

  1. Гонители и Митрополит Онуфрий – Предстоятель Церкви Христовой в Украине!
    Самый простой аргумент:
    Хрущёв гонитель (при коммунизме на Руси – по всей территории) – хотел показать по TV последнего попа РПЦ, – и нынешнии гонители НА ТУ ЖЕ Церковь Христову тоже хотят…, но сейчас через безбожников на Украине!
    Параллель ясна? Человеку Церковному ясна. Воюющему на Церковь тоже ясна!

Залишити відповідь