На Херсонщині розпочалася молодіжна конференція духовенства УПЦ

1 жовтня 2018 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в селищі Лазурному Херсонської області розпочалась ХV Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів та організацій у справах молоді Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У форумі беруть участь понад 100 учасників з усіх регіонів України. Синодальний молодіжний відділ проводить такі збори двічі на рік.

Урочисте відкриття Конференції відбулося з молебню, який очолив Глава Синодального відділу у справах молоді архієпископ Обухівський Іона. Відразу ж після молебню владика Іона передав благословення учасникам та гостям конференції Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

«Молодь вже сьогодні нарівні зі старшими поколіннями православних християн є обличчям нашої Матері Церкви, свідчить про Христа сучасному суспільству. Від того, наскільки кожен із нас буде прагнути наповнити своє життя і життя наших близьких істинно християнським духом, залежить, яким нинішнє століття побачить Святе Православ’я», — зазначив у вітальному слові Предстоятель.

Вітальне слово митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна зачитав секретар Херсонської єпархії протоієрей Максим Тарасенко.

Архієпископ Обухівський Іона зокрема наголосив, що «основним завданням конференції є ознайомлення людей, яким небайдужа доля підростаючого покоління, з напрацюваннями колег».

Серед учасників форуму — священнослужителі, волонтери та молодіжні активісти. На конференції будуть підведені підсумки Всеукраїнського фестивалю православної молоді «OrthоFest», який цьогоріч відбувся вперше. Також заплановані доповіді, презентації молодіжних проектів, які реалізовуються в єпархіях. Конференція завершить роботу 5 жовтня.

За матеріалами pravoslavie.ks.uasinod-molodost.in.ua

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 792

Залишити відповідь