Митрополит Сергій: «Тим хто питатиме, як сьогодні поступати, я скажу — їдьте в Колосову і побачите»

На Тернопільщині релігійна громада власноруч збудувала новий храм після того, як “Київський патріархат” за підтримки “Правого сектору” відібрав у них церкву.

2 жовтня 2018 року митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій звершив освячення престолу нового храму УПЦ у селі Колосова Кременецького району. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

«Зараз багато людей запитує як воно буде далі, як правильно поступати? Я їм скажу: їдьте в Колосову, і побачите як треба. Адже тут поступили по слову: “Уклонися від зла і сотвори благо (Пс. 33:15)», — звернувся до присутніх митрополит Сергій.

Виконуючи майже всі роботи власними силами, за фінансової допомоги Київської митрополії та братії Свято-Успенської Почаївської лаври, громада збудувала свій новий храм трохи більше ніж за рік.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, 10 червня 2016 року прихильники «Київського патріархату» за силової підтримки Тернопільського осередку «Правого сектору» вчинили силове захоплення храму УПЦ на честь святого Іоанна Богослова, що у с. Колосова на Тернопільщині.

Митрополит Сергій освятив престол храму на честь святого апостола Іоанна Богослова. Саме так був названий і попередній храм громади УПЦ, котрий два роки тому захопили розкольники. Деякий час віряни молились у старенькому приватному будинку, котрий залишався на пожертвуваній для майбутнього будівництва ділянці, і готували землю під новий храм.

Фундамент був залитий біля молитовного дому навесні 2017 року. Трудами віруючих за рік будівля була вже практично готова, і громада приступила до внутрішніх робіт. Завдяки тому, що серед вірян Колосової є справжні майстри-будівельники, люди впорались з усіма завданнями напрочуд швидко.

В цей урочистий день владика Сергій після завершення Божественної літургії привітав вірян канонічної Церкви у Колосовій з тим, що вони з терпінням та надією на Господа вистояли у часи складних випробувань та змогли відійти від протистояння, щоб зі смиренням та Божою допомогою збудувати для себе новий молитовний дім.

Нагадаємо, минулого місяця митрополит Сергій освятив два нових храми замість захоплених у Збаразькому районі. 23 вересня владика освятив престол храму на честь святителя Феодосія, архієпископа Чернігівського у селі Бутин, а 16 вересня – новозбудований храм Української Православної Церкви у селі Котюжини.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6063

Залишити відповідь