У Кривому Розі митрополит Єфрем освятив найвищий у Європі пам’ятник князю Володимиру

Найвищий в Україні та Європі пам’ятник святому рівноапостольному князю Володимиру – Хрестителю Русі відкрили і освятили в Кривому Розі 27 вересня 2018 року. Чин освячення здійснив митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Відзначимо, що недавно в місті з’явилася і вулиця Володимира Великого, яка буде починатися саме з пам’ятника Хрестителю. Тепер в Кривому Розі на честь рівноапостольного князя планують перейменувати і площу, на якій стоїть пам’ятник. Пам’ятник встановили стараннями мера міста Юрія Вілкула з благословення митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема.

Автор монумента — скульптор Володимир Токар зазначив: “Вийшов найвищий пам’ятник хрестителю Русі не тільки в Україні, але і в Європі! Його висота – 8 метрів, а висота постаменту, на якому він підноситься – 14 метрів”. Загальна висота монумента — 22 метри, що на 1,6 метра більше, ніж в Києві.

На урочистому відкритті скульптурного образу святого Володимира були присутні глави міської та районної рад, почесні громадяни та трудові колективи, духовенство, численні жителі міста.

Чин освячення скульптурного образу звершив Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем у співслужінні собору духовенства Кривого Рогу. Криворізькій архієрей підніс до Господа молитву на освячення скульптурного образу та окропив монумент святою водою.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1080

Залишити відповідь